Kategorije
Zaboj
0
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne strani www.pivoljub.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.

Kupec s sprejetjem naročila potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.pivoljub.si ter se z njimi strinja.

1. Ponudnik

Ponudnik izdelkov na spletni strani www.pivoljub.si je:

AMSTAR, d.o.o.
Družba za informacijske storitve in trgovino
Peričeva 23 
1000 Ljubljana
Davčna številka: SI54035694
Matična številka: 1941577

Trgovina Pivoljub je poslovna enota družbe AMSTAR, d.o.o. Njeni podatki:

AMSTAR, d.o.o.
PE Pivoljub
Dunajska 115
1000 Ljubljana

2. Vsebina spletne strani www.pivoljub.si

Podatki o izdelkih, ki se nahajajo na spletni strani www.pivoljub.si, veljajo v času vnosa na spletno stran. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi, da izražajo dejansko in pravilno stanje.

3. Naročila prek spletne strani

Kupec odgovarja za podatke, dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova. Po oddaji naročila kupec prejme prek elektronske pošte potrdilo naročila. Kupec potrjuje, da je polnoleten in da naročenega blaga ne bo posredoval mladoletnim osebam.

4. Odprema blaga, naročenega prek spletne strani ali osebni prevzem v trgovini

Dostavo po Sloveniji opravlja podjetje DPD. Vse pošiljke so med prevozom zavarovane. V primeru naročil, prejetih do 11. ure, bo pošiljka podjetju DPD na voljo za prevzem predvidoma isti ali naslednji delovni dan.

Pošiljke so kupcu vročene med 8.00 in 16.00. Kupec se zavezuje, da bo poskrbel za prevzem blaga na dan predvidene dostave (1 delovni dan po dnevu prevzema blaga od ponudnika). Kupec se zavezuje, da bo blago prevzel sam ali pooblaščena polnoletna oseba.

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik, podjetje DPD. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Če pri nakupu kupec kot način dostave izbere Osebni prevzem v trgovini, bo blago v trgovini zanj rezervirano 7 dni od dneva plačila. Če v tem času v trgovini Pivoljub na Dunajski 115 ne bo prevzel blaga, bo blago vrnjeno na police in mora kupec ponovno rezervirati termin za prevzem blaga (po elektronski pošti ali telefonu).

5. Pravica do odstopa od nakupa, vračila blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov trgovina@pivoljub.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti na naslov trgovine Pivoljub najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od nakupa. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago se vrne ponudniku na naslov AMSTAR, d.o.o., PE Pivoljub, Dunajska 115, 1000 Ljubljana.

6. Cene

Cene izdelkov veljajo za nakupe v spletni trgovini www.pivoljub.si in v PE Pivoljub. Cene izdelkov so v evrih in že vsebujejo 22% DDV. Navedene cene ne vsebuje stroškov pošiljanja. Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila. Morebitne ugodnosti, akcije in popusti, ki so navedene na spletni strani www.pivoljub.si, veljajo za nakupe prek spletne trgovine le v primeru, ko je to posebej navedeno. Minimalni znesek naročila, neupoštevajoč strošek dostave, znaša 20,00 EUR (DDV je vključen).

7. Način plačila

Ponudnik sprejema
plačilo s plačilnim nalogom (po predračunu kupec s potrditvijo nakupa prejme podatke za plačilo, ki ga mora poravnati najkasneje v 2 delovnih dneh), po povzetju (v gotovini ob prevzemu blaga na kupčevem naslovu za dostavo), prek Paypala/kreditne/debetne kartice, ali z Bitcoini prek sistema BitPay (plačilo v EUR s pretvorbo v Bitcoine). Če ponudnik plačilo prejme kasneje kot v 2 delovnih dneh od potrditve plačila, lahko nakup zavrne in kupcu povrne denar na račun (v primeru, ko zaradi manjka blaga naročila ne more izpolniti).

8. Varnost


Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Paypal. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika. Za varnost transakcij Bitcoinov skrbi podjetje BitPay.

9. Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo.

10. Pritožbe in spori

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca. Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

11. Opozorila

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila in prejema blaga. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.
 
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!
Novi izdelki
Posebne ponudbe