Kategorije
Zaboj
0
Za razliko od tradicionalnega piva, katerih razvoj v sterilnem okolju, piva stila Sour Ale/Wild Ale omogočajo dodajanje divjih kvasovk ali bakterij. Belgijski pivovarji dovoljujejo vstop divjih kvasovk v pivo po naravni poti, skozi sode. To je nepredvidljiv proces, ki se mu veliko sodobnih pivovarjev izgoiba. Najpogosteje uporabljene bakterije so Lactobacillus, Brettanomyces in Pediococcus. Druga metoda je dodajanje sadja (najpogosteje češenj ali malin) med procesom staranja, ki povzroči sekundarno vrenje.

Zaradi negotovosti pri uporabi divjih kvasovk je varjenje kislega piva dolg in nepredvidljiv proces. Fermentacija piva traja mesece ali celo leta, da dozori.

2 izdelkov za pojem "Sour Ale/Wild Ale"
Frambuzi 330ml
Stil: Sour/Wild Ale . Ratebeer ocena (Overall): 89 . Ratebeer ocena (Style): 49 . Alk. stopnja: 4,3% . Steklenica: 330ml . Kartonsko pakiranje: 24 steklenic. Izvor: Valižansko craft pivo . Ljubezen do malin je rodila motno jantarno pivo, zelo sadno malinastega okusa s suhim in kiselkastim zaključkom....
2,29 € 1,83 €
Tart 330ml
Stil: Sour/Wild Ale. Ratebeer ocena (Overall): 76 . Ratebeer ocena (Style): 33 . Alk. stopnja: 6,0% . Steklenica: 330ml . Kartonsko pakiranje: 12 steklenic. Izvor: Angleško craft pivo . Svetlo, rahlo motno pivo s kremno belo glavo, arome limone, melone in grenivke, lažjega telesa, osvežilnega, rahlo...
2,50 € 2,00 €
Izdelek je dodan v zaboj
x

-------- ali --------